Sofia Haag

Should I stay or should I go?

Sitter i min lägenhet i Paris och lyssnar på Should I stay or should I go av The Clash vilket stämmer in fruktansvärt bra för alla tankar som har snurrat runt och inte gett min hjärna en lugn stund den senaste tiden. Tänker så otroligt mycket på vad jag ska göra efter Januari. Mitt lägenhetskontrakt går ut sista Januari och franskakursen slutar bara några dagar tidigare. Och sen då? Ska jag stanna i Paris? Ska jag åka tillbaka till Stockholm? Ska jag fortsätta plugga franska eller börja en modekurs eller satsa på att söka jobb? Klart jag skulle vilja stanna men man måste samtidigt få ihop ekonomin, fixa med ny lägenhet etc. etc. Det finns mycket hinder man kan hitta och bara för att jag är så himla vis ska jag faktiskt citera mig själv från några veckor innan jag åkte till Paris, hittade detta i mitt bloggarkiv;

"När jag kom hem till Sverige igen nu i somras kändes ju allt så himla bekvämt. Jag bor hemma och har knappt några utgifter, har ett säkert jobb, till och med två som jag trivs så bra på, jag har alla mina vänner och kollegor och min familj här, allt är tryggt, allt är säkert. Men man ska åka! Man ska följa sina drömmar! Till alla ni som tvekar på att ta er ur den trygga comfort zonen.. Gör det bara! Jag insåg när jag senast var i Paris hur mycket annat det finns än bara Stockholm. Jag fick så mycket perspektiv och insikter. Alla platser, människor, erfarenheter - jag vill uppleva allt! Man kommer troligtvis stöta på hinder, men man lär sig ju att ta sig igenom det!"

Gud!? Jag ger andra detta tips men kan inte ens tillämpa det på mig själv!? Kändes så himla skönt att läsa detta, som att Sofia Haag från den 21 Augusti kunde tala lite vett med Sofia Haag den 12e December. Typ som något slags tillbaka till framtiden-drama. Tänk om jag visste när jag satt i Augusti och skrev ovanstående citat, att det skulle hjälpa mig några månader senare. Känner att jag verkligen inte vill "slösa bort" min tid i Paris genom att grubbla över om jag ska vara i Stockholm istället? Och enda anledningen till att jag skulle tillbaka till Stockholm är för att allt är så bekvämt där, inte för att jag verkligen vill tillbaka! Gud, mycket funderingar och självfallet är inget bestämt än men kände att jag fick lite bra insikter och perspektiv. Tackar mig själv för det!

- Three months since I came to Paris - 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas