Sofia Haag

Kategori: In My Head

Mid-Week Moodboard

MÅL
 Bli mer morgonpigg. Jag är troligtvis den segaste personen jag vet om och sätter jag klockan på sju kommer jag antagligen komma upp mellan 1-3 timmar senare. JA det kan alltså ta tre timmar för mig att komma upp på morgonen. Förstår ni hur sjukt det är? Jag fattar knappt själv. Men vill verkligen bli mer morgonpigg och kunna gå upp tidigare och gå upp direkt när klockan ringer. Detta betyder även att jag måste somna tidigare på kvällen och inte runt halv två som jag i vanliga fall gör...

 Prioritera bättre. När jag presenterat detta för mina vänner har jag sagt det som att jag ska "kolla mycket mindre på netflix" och alla har tittat förskräckt på mig och trott att jag ska ta bort Netflixdelen helt ur livet. Så är inte fallet. Det kan verkligen hända ofta att jag streckkollar serier som tillexempel Friends eller Modern Family och då samtidigt kollar mobilen, somnar etc och missar cirka alla avsnitt. Det jag menar är att jag vill kunna prioritera att tillexempel läsa, skriva, blogga etc och kolla färre avsnitt hehe.

 Börja träna. Eller okej det var verkligen att ta i. Träna har aldrig varit min grej och kommer troligtvis inte heller bli men tänker snarare typ börja springa eller powerwalka. Tillexempel om jag följer punkt nummer ett och blir mer morgonpigg skulle jag kunna börja springa vid floden på morgonen. Ca 100% säkert att detta inte kommer bli av men det kändes som en fin tanke i alla fall!

WANTIES
♥ Nya festkläder. Egentligen nya kläder över huvudtaget men framförallt lite nya kläder att gå ut i. Paris nattliv är ju en extremt stor del av helgen och har verkligen alltid samma kläder på mig. Jag vet att det finns större dilemman att ha men det skulle vara kul. Gällande vanliga kläder skulle jag vilja hitta ett par snygga slitna jeans och lite nya toppar.

 ♥ Chokers. Gäller samma här. Nu har jag ganska många chokers men ändå samma dag ut och in, skulle vara kul med lite nya (och större).

VAD JAG SER FRAM EMOT
♥ Flytten. Flyttar faktiskt på Söndag till en ny studio, denna ligger bara ca tio minuter från där jag bor nu men denna ligger på Ile Saint Louis vilket innebär att jag 1) blir ö-bo (hehe älskar att säga det) 2) kommer bo cirka tio sekunder från floden. 

♥ Plugga mode. På ett sätt är jag lite nervös, när jag skulle börja på Sorbonne och plugga franska visste jag väl i stort sett vad jag hade framför mig i pluggväg. Nu har jag egentligen ingen aning, jag vet ju att det är fashion & business men vet ändå inte vad som kommer hända; vilka man kommer träffa, hur skolan kommer vara, vad jag kommer tycka etc. Samtidigt känns det ju jättekul då det blir ett helt nytt kapitel i livet. Skolan börjar dock om tre veckor så har ju en hel del tid att vara ledig på och då kommer jag bland annat åka till Sverige en vecka, mys!

Fashion Student- YOU CAN CALL ME LADY DIOR NOW -

Åh, veckan kunde inte få en bättre start än med nyheterna jag fick idag om att jag blivit antagen till modeskolan ESMOD som jag sökt till!! Har ju skrivit en del på senaste tiden om att jag fixat med en kreativ presentation och ansökningar, trodde det skulle ta ett par veckor innan jag fick reda på resultat men det kom redan idag. Känns så himla kul! Var ju nästan helt säker på att jag skulle komma in efter att jag gick vidare till nästa del i ansökningen då man skulle göra presentationen - men helt säker kan man ju aldrig vara så det känns otroligt skönt att äntligen ha fått det bekräftat. Bekräftat att jag kommer plugga mode och stanna i Paris i (minst) ett halvår till!

Kommer alltså plugga en sexmånaders kurs med start i Februari som heter Foundation course in Fashion Design & Business och det känns verkligen helt rätt (plus att den passade in väldigt bra med tiden då min franskakurs slutar nu i Januari). Så den är väldigt bred och man kommer få lära sig en hel del, både om hur man designar och ritar, om konst och modehistoria, om trendforecasting, hur man når ut med ett märke alltså business och kommunikation. Det känns hur bra som helst men kommer säkert även bli intensivt och med motgångar men de tar man sig alltid igenom! Har ni några frågor är det bara att slänga iväg i kommentarerna så ska jag svara så gott jag kan! Bisous.

Bilder från Tumblr!

Mid-Week Moodboard

Bilder från min Tumblr!

TANKAR INFÖR 2017
Jag är mycket taggad på detta år. 2016 handlade mycket om att flytta till Paris, två gånger till och med, så det var ju det stora för det året. Nu har jag varit här i snart fyra månader och börjar få mer av ett liv här i staden; lärt känna nya människor, lärt mig en hel del franska etc så detta år kommer väl handla mycket om vad som händer härnäst i Paris. Eftersom min franskakurs på Sorbonne tar slut om några veckor och mitt lägenhetskontrakt går ut samtidigt kommer det ske lite förändringar:

- Har fixat med ny lägenhet, vilket (till alla som undrar) inte är speciellt svårt här eftersom det handlar om andrahandskontrakt, finns jättemånga sätt att hitta här. Min nya lilla studio kommer ligga på Ile Saint-Louis vilket är en av öarna i mitten av Paris, blir alltså granne med Notre Dame skulle man kunna säga! Kontrakt och sånt är inte skrivet än men det kommer nog ske vilken dag som helst!

- Har sökt in till en halvårig modekurs på ESMOD. Foundation Course in Fashion Design & Business och nu har jag kommit till nästa del i antagningen. Ska göra en kreativ presentation och skicka in tills helgen och just det här med kreativa presentationer är man ju lite av en expert på så det ska bli jättekul att göra. Går runt och tänker hur jag ska lägga upp den, vilka bilder jag ska använda etc. Så det känns som nya och roliga förändringar som kommer ske. Bara att stanna här i Paris i vår är ju en dröm. Wish me luck!

Should I stay or should I go?

Sitter i min lägenhet i Paris och lyssnar på Should I stay or should I go av The Clash vilket stämmer in fruktansvärt bra för alla tankar som har snurrat runt och inte gett min hjärna en lugn stund den senaste tiden. Tänker så otroligt mycket på vad jag ska göra efter Januari. Mitt lägenhetskontrakt går ut sista Januari och franskakursen slutar bara några dagar tidigare. Och sen då? Ska jag stanna i Paris? Ska jag åka tillbaka till Stockholm? Ska jag fortsätta plugga franska eller börja en modekurs eller satsa på att söka jobb? Klart jag skulle vilja stanna men man måste samtidigt få ihop ekonomin, fixa med ny lägenhet etc. etc. Det finns mycket hinder man kan hitta och bara för att jag är så himla vis ska jag faktiskt citera mig själv från några veckor innan jag åkte till Paris, hittade detta i mitt bloggarkiv;

"När jag kom hem till Sverige igen nu i somras kändes ju allt så himla bekvämt. Jag bor hemma och har knappt några utgifter, har ett säkert jobb, till och med två som jag trivs så bra på, jag har alla mina vänner och kollegor och min familj här, allt är tryggt, allt är säkert. Men man ska åka! Man ska följa sina drömmar! Till alla ni som tvekar på att ta er ur den trygga comfort zonen.. Gör det bara! Jag insåg när jag senast var i Paris hur mycket annat det finns än bara Stockholm. Jag fick så mycket perspektiv och insikter. Alla platser, människor, erfarenheter - jag vill uppleva allt! Man kommer troligtvis stöta på hinder, men man lär sig ju att ta sig igenom det!"

Gud!? Jag ger andra detta tips men kan inte ens tillämpa det på mig själv!? Kändes så himla skönt att läsa detta, som att Sofia Haag från den 21 Augusti kunde tala lite vett med Sofia Haag den 12e December. Typ som något slags tillbaka till framtiden-drama. Tänk om jag visste när jag satt i Augusti och skrev ovanstående citat, att det skulle hjälpa mig några månader senare. Känner att jag verkligen inte vill "slösa bort" min tid i Paris genom att grubbla över om jag ska vara i Stockholm istället? Och enda anledningen till att jag skulle tillbaka till Stockholm är för att allt är så bekvämt där, inte för att jag verkligen vill tillbaka! Gud, mycket funderingar och självfallet är inget bestämt än men kände att jag fick lite bra insikter och perspektiv. Tackar mig själv för det!

- Three months since I came to Paris - 

Santa Baby- Santa Baby, slip a Rolex under the tree, for me - 

Trots att hela Paris är dekorerad med julgranar, belysning i varje träd, julmarknader och blinkande skyltar med texten Joyeux Noël har jag liksom inte tänkt alls på att det är jul om mindre än tjugo dagar! Det är först nu som jag börjar lyssna på Michael Bublé's julskiva (överlägset bästa) och kika på julinspirerande bilder på Tumblr (där bilderna ovan kommer ifrån). Älskar julen, plus att jag fyller år bara några dagar innan så börjar planera lite vad man ska göra eftersom det är en måndag och inte så många kompisar verkar vara kvar i stan. Synd att shower på Moulin Rouge är ganska dyrt annars hade jag bokat på en sekund! Hur som helst, åker hem till Stockholm över julen vilket ska bli så himla mysigt. Ser verkligen fram emot det! Vad har ni för planer i jul? :)

American Horror Story

Wow denna bilden, så mäktig och snygg på samma gång.

Idag är en sån dag man bara vill gömma sig. En sån dag som man bara vill krypa ner under täcket och blunda och öppna ögonen igen om sisådär fyra år. Kallt och regnigt när jag skulle till skolan (men ska ju inte klaga då det verkar vara snöstorm i Sthlm), stressigt, såklart fanns det inga croissanter kvar i affären så hann inte äta frukost, noll energi och ser liksom ingenting som kan rädda denna dagen. Och kan allt bero på nyheterna jag och resten av världen fick se imorse? Att Trump vann presidentvalet. Ja jag tror det. 

Det första jag såg på mobilen var ett sms från Hanna där det stod "alltså valet!? PANIK". Ville liksom inte tro på det och tänkte att det kanske bara var panik för att han var nära på att vinna. Sen gick jag in på Facebook och möttes av ett inlägg som löd "America, you really fucked it up", men inte ens då kunde jag tro på det. Sedan såg jag fler och fler inlägg och nyhetsartiklar, hela Facebook var full med diverse uppdateringar om Amerikanska valet. Jag vet liksom inte om det ännu har sjunkit in, för jag förstår det fortfarande inte?? Att Trump är president och med det sagt även världens mäktigaste man. Det är bara sjukt, jag är heeelt mållös...

Latest Insta

Kör på lite self-promoting och lägger upp mina senaste instagrambilder. Man märker att vi går mot mörkare och kallare tider då mitt feed bara blir mörkare och mörkare. Följ mig gärna, heter sofiahaags.

Let's Talk Fashion

Jag pluggar nu på Sorbonne, eller rättaresagt på deras språkskola som är i en annan byggnad. Då pluggar jag franska och tar även föreläsningar/kurser i Civilisation & Litteraturs och Media & Kommunikation. Det är bara tre månader och slutar i Januari och helt ärligt börjar jag faktiskt bli sugen på att plugga vidare "på riktigt". Alltså inte bara kurser utan en riktig utbildning, och jag vill stanna här i Paris. Jag kan inte tänka mig att lämna denna stad på ett tag och det känns konstigt att åka hem nu när jag börjar få ett liv här och lära mig språket. Jag har tidigare tänkt att jag vill plugga PR eller mode och har hittills inte hittat några pr-utbildningar här i Paris som är på engelska så tidigare idag kom jag in på mode spåret igen, närmare bestämt Fashion Business.

Fashion Styling & Creative Direction Utbildningen fokuserar på bland annat Fashion styling, copywriting och PR, social media, fashion product management etc. Utbildningen är på Istituto Marangoni.

Fashion Business Utbildningen fokuserar på bland annat The role of the fashion buyer, fashion retailing and digital marketing, brands and branding, the fashion system etc. Utbildningen är på Istituto Marangoni.

Fashion Business Strategy and Communication "This program is dedicated to the business of fashion, specialising in marketing communications and distribution in the designer and luxury market". Utbilningen är på ESMOD Paris.

Fashion Marketing Utbildningen är på IFA Paris. 

Nostalgia is a dirty liar

Bilder från min Tumblr som jag inte använt på år och dar. Vill komma igång med det igen, så inspirerande. 

Jag är en väldigt sentimental och nostalgisk person måste jag erkänna. Och just nu känns det som en väldigt nostalgisk kväll. Det började med att jag kollade igenom mitt gamla bloggarkiv från hösten för tre/fyra år sedan och jag skrattar högt åt mina geniala inlägg. Och så lyssnar jag på ett av världens bästa album; Songs About Jane av Maroon5 och så tänker man liksom lite grann över livet. Man tänker tillbaka på hur man har haft det de senaste åren och inser hur fantastiskt bra man hade det. Var det något man tänkte på och insåg då? Men som citatet lyder Nostalgia is a dirty liar that insists things were better than they seemed. När jag ser på livet i retrospect tänker jag på hur kul vi hade det de senare åren på gymnasiet och alla människor man umgicks med och träffade och allt skvaller om helgen på måndagarna och alla kodord och allt som kändes så extremt viktigt då. Det var fantastiskt... eller? Det sista jag vill är att vara sexton år på gymnasiet och allt vad det innebar med osäkerhet och plugg och alla tankar man hade då. Nej jag älskar mitt liv som det är nu. Jag älskar att jag är i Paris, jag ser fram emot allt jag har framför mig och om några år kommer jag säkert titta tillbaka på tiden när jag levde livet i Paris och så kommer jag få alldeles ont i hjärtan av all nostalgi som rusar igenom mig, oavsett hur jag bra jag kommer ha det i framtiden så kan jag liksom känna hur mycket jag kommer sakna detta. Gud vad sjukt det låter? Men jag bara känner att jag måste leva ut allt till fullo just för att inte bara tänka tillbaka på gamla tider och missa allt som händer i nuet.

Livet alltså.. vad ska man säga!?