Sofia Haag

Kategori: Paristips

Breakie + Lafayette

BREAKFAST AT LA PETITE PLACE
På väderprognosen stod det att det skulle regna hela dagen ås jag och Sofie bestämde oss för att ägna dagen åt inomhus aktiviteter. Dock regnade det bara litegrann på förmiddagen men hur som helst! Vi åkte till Marais och åt mysig frukost på La Petite Place. Croissant, kaffe/choklad och färskpressad apelsinjuice. Vi satt där ett tag och gick sedan vidare till Picasso Muséet som låg i samma kvarter. Såklart var det stängt bara på Måndagar.. Men det är det som är charmen med att vara här i sex veckor, man blir inte besviken. Vi kan lika gärna gå tillbaka imorgon eller om tjugo dagar, vi har ju tid!
SHOPPING AT GALERIE LAFAYETTE
Så istället tog vi metron till Galerie Lafayette! Ett superfint varuhus (kolla hur det ser ut, så vackert) med allt från dyraste Chanel till åtminstone lite budgetalternativ. Trots att det mesta var ganska dyrt så var det väldigt trevligt att bara gå runt och kika på vad de olika märkena hade att erbjuda och inspireras! Just nu är jag inne på lite konstiga plagg, som alltså är annorlunda med mening. Jag fick i alla fall med mig en sweater med mig hem som jag säkert kommer visa någon dag framöver! 

Saint-Germain-Dés-Prés

Hej på er! Igår tog vi metron till Saint-Germain-Des-Prés och strosade runt. Riktigt mysigt område med dyra affärer, vintage butiker och massor av uteserveringar. Man kunde verkligen sätta sig på vilket ställe som helst men som jag skrev för några inlägg sedan fick det bli det ikoniska Café De Flore för oss! Vi gick även till Ladurée och köpte några macaroons som åts när vi promenerade. Detta område är en självklarhet när man är i Paris! 

Cappuccino // Cafe De Flore

COFFEE O´CLOCK AT CAFÈ DE FLORE

Café De Flore
172 Boulevard Saint Germain

Idag blev det ett besök på Café De Flore, ett känt café som ligger i Saint-Germain Des Prés. Dock vet jag inte riktigt varför det är känt men det är liksom ett sånt ställe man bara måste besöka när man är i Paris och för oss fick det bli idag. En lite paus i allt promenerade och vi drack dyr cappuccino på uteserveringen. Så mysigt! Just nu sitter vi i lägenheten, dricker vin och äter macaroons som vi köpte från Ladurée. Vi hittade en jättebra matbutik i närheten av oss så ikväll ska vi laga en riktig middag för första gången, sen blir det utgång!